Image
image
image
image


Kontakt:                                                                                         Tillbaka till Svenska sidor
 
Svenska QINOpraktikskolan
Trångsundsvägen 50A
135 52 Tyresö

Telefon: 08-559 25 699

Hemsida: www.Qinopraktik.se

Mail: info@Qinopraktik.se


European College of QINOpractic Medicine: www.Qinopractic.com

 


Vad våra QINOpraktikterapeuter och patienter tycker om QINOpraktik

Denna sida handlar om hur QINOpraktik förändrat livet för dels terapeuter, men även för patienterna. Kontakta gärna dessa om du önskar, de som har angett sin hemsida, e-postadress eller telefonnummer har alla gett sitt godkännande att du ringer eller på annat sätt hör av er till dem.

Denna sida handlar INTE om själva utbildningen, utan om QINOpraktik som behandlingsteknik och filosofi.Från QINOpraktikterapeuter:

Ang vår medverkan på Allt för Hälsamässan i Älvsjö (utanför Stockholm 2012)

Hej alla QINOpraktikterapeuter!
Jag måste bara säga att det här med QINOpraktik är det bästa som finns!
Jag har precis varit på mässan i Stockolm – såååå bra alla jobbade!
All denna glädje, kompetens, proffsighet och hjälpsamhet är ett rent nöje att vara del av!
Tack MICKE och CISSI som gjorde detta till en fantastisk helg- och tack alla mina kollegor och vänner – det är tur att jag har er – då orkar man så mycket!
Fortsätt så här så kommer snart alla terapeuter att använda sig av QINOpraktik….. De vågar inte låta bli……
Har ni bokat in denna helgen till nästa år?
Om inte – sätt fart – Vi ses!
Kram
Birgitta Björkman


Hej alla!
Härligt jobbat alla ni underbara som var med på mässan. Jag ser fram mot att få vara med nästa år med skräckblandad förtjusning ska sägas. Vad svårt att stå och prata om QINOpraktik inför så många besökare... Jag är grymt imponerad av alla er som var med. Jag hade en kvinna som ringde och bokade tid med mig efter mässan och hon var alldeles euforisk. Hon berättade att hon hade fått en behandling av en mörk kvinna och efter den behandlingen så hade hon känt sig bättre än på mycket länge. Hon hade haft smärta i många år.
Återigen bra jobbat.

Marielle RoslundHej alla, det var kanon kul att vara med på mässan.

Även om jag har mycket lååång väg till Stockholm så var det värt att få träffa andra terapeuter som jobbar med QINOpraktik, uppleva besökarnas skakningar på huvudet och frågetecknen som nästan syntes??

Tiden gick fort, besökare på "löpande band"!! KUL att få positiv feedback. Dessutom bra träning att prata inför främmande människor. Kollade lite hur ni andra jobbade och det lär man sig också på. Lite tid att gå runt på övriga mässan men svårt fokus på annat och vi hade ju godis bakom kulisserna haha......

Till er som tvekar på att delta nästa år - besökarna/kunderna kan inte "sätta" dit oss för dom kan inte QINOpraktik.
Jag har funderat efteråt att jag skärpte till mig och förklarade noga vad jag gör och varför till varje besökare som jag behandlade. Ibland "glömmer" jag bort att vara tydlig på min lilla klinik hemma, så nu skärper jag mig!!

Mr M var det full fart på och lite hispig blev han en gång, annars var han cool och hade allt under kontroll och tillsammans med GORAN kan de konsten att showa. GLÄDJE i montern tusen tack kram från Smögen. (Hrönn Björnsson)


Hej på er alla där ute!!

Kan bara säga tack för att jag har fått lära mig denna underbara teknik och fick uppleva dessa fantastiska dagar på mässan.
Fredagen var en liten mjukstart och jag kände mig lite nervös i början, det försvann snart, kan jag säga, då jag fick en enorm kick av att se de andra behandla.
Lördagen var bara såååå häftig, för att inte tala om resultaten som folk upplevde.
För mig som terapeut gav dessa dagar tillbaka lekfullheten i behandlingarna och jag som har fuskat lite det sista med fingertest (för att jag upplevt många kunder hyper) hittade tillbaka till att testa med armen.
Vill absolut få chansen till att uppleva detta även nästa år!!!

Kram Susanne (i Grästorp)


TACK
Micke och alla QINO kompisar för arbetsgemenskap och glädje.
Jag lärde mig mycket förra året och denna gången var det maxat. Jag lär mig genom att se er andra behandla, jag växer när jag känner och vet att jag kan också. Blyg av naturen, eller lite osäker får man glömma. Det är bara att kasta sig ut och prata med folk och behandla inför stor publik. Jag växer med detta och att QINOpraktiken växer och blir känd är det främsta syftet.
Idag har jag fått frågor om mässan, men inte kan jag redogöra för vilka som ställde ut eller om den var bra ….. Inte har jag köpt något heller. Det fanns det varken tid eller intresse för. Allt fokus på QINOpraktiken!
Cecilia Lindqvist (Ystad)


Ang QINOpraktikskolans höga krav och visioner för sina elever:

Detta är Min vision om varför vi har fördjupningskurser:
- Min vision är att ni alla (QINOpraktikterapeuter) ska vara de bästa ni kan vara.
- Min vision är att ni ska få ut max på varje kurs.
- Min vision är att QINOpraktik ska överleva oss alla
- Min vision är att du (QINOpraktikterapeut)
ska vara trygg i allt du gör som terapeut och människa, att du ska anta livets utmaningar med öppna armar.
- Min vision är att kurserna egentligen handlar mer om självutveckling för dig som person än vilken teknik du ska använda.
- QINOpraktik handlar om varför och aldig om vad eller hur vi gör.
Micke Dahlström, Grundare av QINOpraktik och Svenska (och internationella) QINOpraktikskolan.

Respons:
Hej Micke.
Gillar din vision!
Visserligen är ju en tenta alltid nervöst MEN också ALLTID utvecklande!
Sol-Britt Andreasson, Göteborg


Hej QINOs!
Jag sliter mindre på MIN kropp!
Jag får bättre resultat på mina behandlingar (& snabbare)!
Jag motiverar mina kunder att göra en egen insats!
Jag får feedback på att behandlingar ”tar”!
Jag får respekt från mina skolmedicinska kolleger för att jag inte bara jobbar med symtom!
Och jag har jäävligt roligt!
Reijo Palojärvi, Ludvika


Om jag inte träffat Micke och gått hans utbildning till QINOpraktikterapeut - så hade jag inte heller fortsatt att växa som person så som jag gjort.
Att få denna fantastiska möjlighet att hjälpa andra personer med det samma är bara så underbart.
Kom ihåg att vi alla har ett ansvar att föra detta verktyg vidare så rent som möjligt – så att vi alla har exakt samma grund.
Bara då kan QINOpraktik bli erkänt som RIKTIGT seriöst.
Att sedan lägga sin personliga prägel på behandlingarna blir ett naturligt steg två.
Birgitta Björkman, Harmonigården, Höllviken, utanför Malmö


När du önskar kvallite, inte kvantitet, välj QINOpraktik!
Tack Micke, nu vet jag och alla som är med på QINOpraktik tåget att det är det som gäller.
Jag som terapeut vill ge mina klienter det bästa, QINOpraktik, då vill jag också känna mig trygg när jag rekommenderar en av er, mina kollegor, att vi alla håller en hög standard, vi kan QINOpraktik.
Vi vet alla att vi måste gå en fördjupningskurs minst vart tredje år. Det är för vår, allas, och QINOpraktiken som vi gör detta.
Ser fram emot fördjupningskursen Höllviken och årsmötet.
Cecilia Lindqvist, Ystad


Hej alla QINOpraktik terapeuter. Att få uppleva en sådan teknik som vi använder oss av är helt fantastiskt, men det som har fascinerat mig mest är det otroliga angagemang som Mikael Dahlström har, så kraven han har på oss är helt överenstämmande med mitt tänk.
Det som behövs är att vi QINO- terapeuter förmedlar QINOpraktiken vidare och hjälper varandra och inte gör metoden till någon en mans show.
Göran Salaj, Södertälje och Stockholm


Jag kan bara hålla med Göran. Tentor måste finnas för att fånga upp de som inte riktigt förstått detta med QINO och ge dom den hjälp som de behöver för att kunna praktisera deras kunskaper. En skola kan heller inte examinera elever som inte besitter tillräckliga kunskaper, då får skolan dåligt rykte och QINOpraktiken hamnar i dålig dager som en sämre behandlingsteknik/tänk än andra mer etablerade tekniker.
Mikael Tunander, MT Utveckling, Falun


Från terapeuter:
Måste bara få bubbla lite =)
Känns som det hände en massa under den där helgen i Stockholm (Steg 3, red anm), dessa underbara dura behandlingar=)(Sacro-Kraniell beh, red anm).
Märker det både på min kropp, som fungerar bättre, men främst när jag behandlar.
Får så mycke nya "roliga" kunder och resultaten blir sååå bra, känner mig nästan lyrisk ibland.
Har börjat jobba lite med meridianer och det är ju fantastiskt när man ser hur väl allt stämmer, med hypermuskler t ex.
Det är här jag märker av energierna, både vid den balansering och synkning av pulsar och så när jag jobbar med duran, ramlar nästan av stolen ibland =)

Lite om en kund...
En tjej på dryga 25 år, som verkar ha haft problem i många år.
Har fått diagnosen fibromyalgi. Har gått under två års tid hos sjukgymn, för att släppa på låsningar som hela tiden kommer tillbaka.
Efter en behandling hos mig, där jag jobbade med bålstabiliteten och lite med nacken, har hon mått bättre än på många år.
Kroppen håller upp henne mycke bättre.
Susanne Ljungskog, Nossebro
Red anm: Susanne har INTE behandlat Fibromyalgin utan den "låsning, eller blockering" som kunden hade och INTE med Kiropraktik....


Att läsa till QINOpraktik terapeut är det bästa jag gjort, i mitt yrkesliv iallafall =) Med denna utbildningen har jag fått SÅ mycket mer kunskap om hur kroppen, hjärnan, muskler, mm, ja hur hela människan fungerar.

Denna utbildning har tagit mig som terapeut till en helt annan division. Och för detta är evigt tacksam Mikael Dahlström att han har hjälpt mig utvecklas som person och terapeut. 
Micke Nilsson, Trygga Händer, Veinge/Halmstad


Med de kunskaper och färdigheter jag tillägnat mig genom QINOpraktik utbildningen är jag i dag en mycket nöjdare och gladare terapeut. Jag har verktyg att verkligen behandla mina kunder, inte bara lindra för stunden. Det ger mig en enorm tillfredställelse i min yrkesutövning. Detta har också fått mig till nya insikter om mig själv och jag växer hela tiden som person och terapeut. Ett stort tack till Mikael Dahlström för att du gett mig och många andra den här möjligheten genom dina utbildningar. 
Cecilia Lindqvist/Milda Makter (Ystad)

 

Hej Micke!

Det är inte bara patienterna som ser ut som fågelholkar. Ibland känns det som man har hakan nere vid knäna själv, för att det blir sådana resultat när man jobbar med kinopraktiken. Måste bara få berätta om den kunden jag hade igår kväll. Hon sökte för brännande smärta i ländryggen som drog sig ner mot höfterna. Denna smärta har hon haft konstant sedan -05, alltså aldrig varit helt smärtfri. Jag jobbade med aktivering, lymf- & vaskulära punkter och kilar. När vi är färdiga känns kroppen lite sned, alltså inte som före behandlingen, och hon är helt smärtfri i ryggen. Det enda som finns kvar, av ont, är en lite punkt högt upp medialt på höftbenskammen och detta onda är ej av samma karaktär som innan behandlingen. Hon var helt förundrad och jag hade nästan ståpäls =).
Susanne Ljungsberg, Nossebro (detta varter steg 3), Nu Diplomerad KINOpraktikterapeut.

 

Hej Micke!

Jag har arbetat som terapeut i många år och skaffat mej mycket kunskap och verktyg, men kände att det inte fanns någon röd tråd och helhet i det jag gjorde.
Att träffa Micke med KINOpraktiken var som att hitta hem!
Nu har jag ett koncept och en röd tråd i behandlingarna.
Både jag och mina kunder får Feedback på att det fungerar vilket gör dom mer motiverade att göra en egen insats också.
Plus att jag har fått ännu mer bra verktyg!
Sedan har man ju fått en massa glada och trevliga KINOpraktikkompisar också!
Överlägset bästa och mest givande utbildning jag gått på!
Mvh/
Reijo Palojärvi, Master of KINOpractic Therapy, Bodytherapy Center Ludvika, www.bodytherapycenter.se


"Med KINOpraktik utbildningen har jag så många fler verktyg att jobba med. Jag känner att jag kan hjälpa så många fler och det ger mig än fantastisk tillfredsställelse. Jag känner att jag har utvecklat mig själv som människa och tycker det är SUPERroligt att gå till jobbet varje dag med kunskapen jag har fått från Micke Dahlström i ryggen. Ett stort tack!"
Ulrika Olausson, Diplomerad KINOpraktikterapeut, Toppform Halmstad, www.toppformhalmstad.se


"Hej Micke.
Jag vill bara rekommendera dina kurser till alla som arbetar som terapeuter.
Det är inte bara massörer som har nytta av din kunskap och ditt engagemang, utan även de som arbetar tex med stresshantering, utbrändhet eller liknande.
Din breda kunskap och ditt unika sätt att koppla ihop olika tekniker gör att det blir lättare att få ett helhetstänkande av sina egna behandlingar, och det medför i sin tur att jag kan hjälpa fler människor att nå sin fulla potential. Tack för din hjälp"

Birgitta Björkman, Master of KINOpractic Therapy, Höllviken, www.harmonigarden.se


"Klart bästa utbildningen jag vart på, är helt paff över vad jag har lärt mig på några dagar. Mycket imponerad som kursledare."
Sammy Morssy
(Tidigare Pär Elofssons massör, red anm) Efter steg 2..
Efter steg 4: "Dessa kurser har gett mig en framtid som jag är evigt tacksam för."


"Supernöjd och supernöjd med att det var kunniga personer med på kursen. Intressant övning där vi skulle få ihop hjärnhalvorna" Jenny Winsnes, leg Naprapat


"Mycket inspirerade kurs. Man känner att man kommer ha stor praktisk nytta av kunskaperna. Tack Micke." Marianne, Umeå


"Den bästa kurs jag varit på. Trots din "torra humor". Tack för en fantasisk helg." Peter Nilsson, Malmö


Från Patienter:

Jag sökte Micke för mina besvär med återkommande ryggskott. Micke testade alla musklerna kring ryggen och "rumpan". Alla var svaga, detta var inte roligt (jag har tränat styrke i mer än 10 år).... Micke förklarade att Agda 65 med rullator var starkare än jag...... Kul. Vad han gjorde sen, det kommer jag aldrig att förstå, men redan efter den första behandlingen var ryggbesvären som bortblåsta. Jag har nu gått till Micke "trollkar" 3 gånger och inte haft ont i ryggen sen dess. Dessutom har jag ökat marklyftet med 20 kg. Tack för det... Tack Micke.

Matte Karlsson, Stockholm

 

Höft, axel

Jag är drygt 60 år och har ständig värk i en axel (från en misslyckad operation) och har under en lång tid även haft mycket värk i ben, fötter och höfter. Detta har gjort att jag inte har kunnat gå mer än små korta sträckor. Doktorn har sagt till mig att det är sånt man får leva med när man blir äldre men det vägrade jag att acceptera. Efter första besöket hos Ulrika på Toppform där hon behandlade mig med QINOpraktik och något som kallas Duramater behandling kunde jag direkt röra axeln mycket mer än tidigare och med mindre smärta. Jag var också betydligt rörligare och hade mindre smärta i höfter, ben, fötter etc.

Dagen efter behandlingen kunde jag gå en jättelång promenad med hunden utan problem och det har jag inte kunnat under en väldigt lång period!

Jag har gått på ett par återbesök för att befästa det goda resultatet. Barbro Passgård – HalmstadKnä

Efter att ha haft rejält ont i mitt högra knä under ett par års tid och försök med både sjukgymnastik och naprapat utan att det blev bra fick jag höra talas  om QINOpraktik av Ulrika på Toppform i Halmstad.

Jag beslutade mej för att prova och till min stora glädje blev jag bättre efter första behandlingen. Jag gick på ytterligare två behandlingar och är nu nästan helt symptomfri i knät och till på köpet har en diffus smärta i foten försvunnit och som ytterligare  bonus känner jag mig allmänt stärkt i ryggen. Jag rekommenderar QINOpraktik å det varmaste.

Angela Markoff – Halmstad

 

Rygg

"Jag kom till Ulrika på Toppform i Halmstad med trötthet och smärta i ländryggen och trodde jag skulle få min sedvanliga sköna massage.

Istället fick jag prova något nytt "hokus pokus" som hette QINOpraktik och efter en kort behandling var smärtan som bortblåst och jag kände mig fantastiskt bra efteråt i hela kroppen. Rekommenderas!"
Anders Berggren, 47 – Halmstad

 

Rygg, ben, ischiassmärtor

"Trots att jag försöker variera arbetsställning så mycket jag kan med att både stå och sitta har jag under längre tid haft en ökande smärta i rygg och ner i ben. Det har känts som ischias och stundtals har det gjort riktigt ont och varit en påfrestning i vardagslivet. Efter två besök på Toppform är jag mycket, mycket bättre i både rygg och ben. Så fort jag känner en minsta tillstymmelse till av att det kommer tillbaka gör jag de övningar och stretcher Ulrika har visat mig så kan jag häva det innan det kommer tillbaka."
Gunilla Wernersson-Björnqvist, 43 år HalmstadTill toppimage
image